Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Supetar do kraja svibnja dobiva modernu i 'štedljivu' javnu rasvjetu

Supetar do kraja svibnja dobiva modernu i 'štedljivu' javnu rasvjetu

Gradonačelnica potpisala ugovor

Nakon provedenog postupka javne nabavke, Grad Supetar je potpisao ugovor o modernizaciji sustava javne rasvjete s ciljem povećanja učinkovitosti javne rasvjete na području cijeloga grada. 

'Svjesni poskupljenja cijene energenata i većih troškova za Grad Supetar pokrenuli smo postupak financiranja modernizacije sustava javne rasvjete s ciljem povećanja učinkovitosti javne rasvjete na području Grada Supetra kroz Hrvatsku banku za obnovu i razvitak.

Iz glavnog projekta rekonstrukcije javne rasvjete je razvidno da bi se rekonstrukcijom javne rasvjete ostvarila značajna ušteda u potrošnji električne energije od preko 50% (čak i do 80%). Uz navedeno bi došlo i do smanjenja emisije CO2 u okoliš čime se utječe na zaštitu okoliša', poručuje supetarska gradonačelnica Ivana Marković

Ukupna vrijednost ugovora iznosi 571.537,59 EUR , a financira se kreditnim zaduženjem kod HABOR-a -a za financiranje rekonstrukcije javne rasvjete.  Mjesečna rata na rok od 10 godina  financirati iz sredstva uštede električne energije koju bi plaćali po poskupljenju struje. 

Uz navedeno trošak održavanja će se zamjenom žarulja sasvim sigurno značajno smanjiti što daje dodatni razlog za realizaciju projekta.

Rok izvođenja radova je do 30. svibnja 2023. godine.

Vaša reakcija na temu