Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
TONE MAZUTA Možemo Split podsjeća na upozorenja o poslovanju u Sjevernoj luci

TONE MAZUTA Možemo Split podsjeća na upozorenja o poslovanju u Sjevernoj luci

'Prisjetimo se i planova za novu luku, što tek može napraviti trajektna invazija'

Iz političke platforme Možemo Split zgroženi su zato što punih sedam dana tone mazuta cure u Kaštelanski zaljev iz smjera Lore i Brodosplita, a mrlje su stigle i do Vranjica.

'Uz sav oprez i trud nadležnih službi, nitko ne zna kakve će posljedice na podmorje ostaviti ovo katastrofalno zagađenje. Na isti način nitko još ne uspijeva reći otkud je stigao mazut, spominju se Lora, Spaladium Arena, Brodosplit..., ali konačnih odgovora nema', istaknuli su u priopćenju.

Dok se čeka hoće li se otkriti krivac, kakve će posljedice snositi i kako će se spriječiti neko buduće slično zagađenje, podsjetili su na upozorenja koja su slali o načinu poslovanja u Sjevernoj luci, potpuno neosjetljivoj, kako su naveli, na okoliš i dobrobit stanovnika Brda i Vranjica. 

'Prisjetimo se i planova za novu luku na tom istom području s desecima trajekata koji će ploviti sa Stinica oko Marjana prema otocima, i strepnji koje toliki promet donosi.

Ako - kako se čini - pokvarena kanalizacijska cijev može dovesti do uništavanja podmorja poput ovog kojem svjedočimo, pa ako pridodamo tome i ono što se događa u Sjevernoj luci, što tek tom osjetljivom i odavno načetom području može napraviti trajektna invazija', pitaju se iz političke platforme Možemo. 


Vaša reakcija na temu