Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
U Kaštel Gomilici spojeni prvi korisnici na novu vodoopskrbnu mrežu, u veljači započinju prva priključenja na kanalizaciju

U Kaštel Gomilici spojeni prvi korisnici na novu vodoopskrbnu mrežu, u veljači započinju prva priključenja na kanalizaciju

Projekt aglomeracije Kaštela-Trogir u punom zamahu

Radovi na novoj vodno komunalnoj infrastrukturi u okviru projekta aglomeracije Kaštela-Trogiru punom su zamahu, a sada ulaze i onu fazu koju svi stanovnici tog područja željno iščekuju, a to su prvi priključci na novu mrežu. Prvi su na red za priključenje došli stanovnici Ulice Gaji u Kaštel Gomilici. i to na vodoopskrbu. 

- U Ulici Gaji trenutno je priključeno 17 korisnika, a spajanje se nastavlja u onim ulicama koje su dobile zeleno svjetlo od nadzornog inženjera i u kojima su s korisnicima regulirane ugovorne obveze - istaknuo je Vedran Marketić, voditelj projekta aglomeracije Kaštela-Trogir. 

- Radovi na aglomeraciji teku planiranom dinamikom i do sada, po tri aktivna Ugovora o radovima na području Kaštela i Trogira izvedeno je preko 44 km kanalizacijske mreže te 11 kilometara vodoopskrbne. Također, rekonstruirano je 21,6 kilometara cjevovoda. Svime ovime osigurani su uvjeti za više od 2600 kanalizacijskih priključaka i oko 180 vodovodnih, a u fazi završnih radova su i Vodosprema K. Sućurac II i Crpna stanica II - pojasnio je Tomislav Šuta, direktor Vodovoda i kanalizacije Split. 


Zadovoljstvo priključenjem na vodoopskrbu izrazio je i stanovnik Ulice Gaji u Kaštel Gomilici Boško Škalic.

- Drago mi je da naša ulica među prvim spojenim korisnicima na novu vodovodnu mrežu. Mi Kaštelani dugo smo čekali na ovo, da konačno imamo svi pitku vodu i da u 21. stoljeću više ne moramo čekati cisterne i puniti bunare - rekao je Škalic. 

Nakon prvih priključenja na vodoopskrbu, u veljači će započeti i priključenja na novoizgrađenu kanalizacijsku mrežu. 

- Procedure koje prethode priključenju koje su trenutno u tijeku. Po dovršetku ispitivanja i pregleda jedne funkcionalne cjeline izdaje se formalno dopuštenje za priključenje na sustav nakon prethodnog rješavanja ugovornih obveza, odnosno ugovora o priključenju. Ono što mogu sa zadovoljstvom najaviti je da je niz kolektora završen te će nakon provedenog prethodnog postupka brojni građani biti spojeni na kanalizacijski sustav, a prva spajanja počinju početkom veljače. U međuvremenu obavještavamo korisnike u tim ulicama koje su spremne za priključenje kako bi regulirali svoje ugovorne obveze te bili upoznati s troškovima i daljnjim postupkom priključenja - istaknuo je Tomislav Šuta, direktor Vodovoda i kanalizacije Split. 


Projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kaštela-Trogir, ukupne vrijednosti 1,43 milijarde kuna, s 803 milijuna kuna sufinancira EU kroz Operativni program 'Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.' Realizacijom ovog projekta, vodoopskrbna mreža na području Kaštela, Trogira i Čiova, proširit će se na dodatnih 7700 stanovnika (2548 priključaka) povećavajući stopu priključenosti na 99%, dok će istodobno 32.477 stanovnika (8613 priključaka) biti priključeno na kanalizacijski sustav čime će se priključenost podignuti sa sadašnjih 45% na 97%. Rekonstrukcija vodoopskrbne mreže trebala bi smanjiti gubitke vode s 42% na 36%, a izgradnja i proširenje kanalizacijskog sustava značajno će doprinijeti čišćem moru i okolišu. 

Vaša reakcija na temu