Foto: Unsplash Vlada prihvatila Program energetske obnove obiteljskih kuća

Vlada prihvatila Program energetske obnove obiteljskih kuća

Osigurano je 142 milijuna kuna

Danas je na sjednici Vlade prihvaćen Program energetske obnove obiteljskih kuća, a za tu namjenu osigurano je 142 milijuna kuna. Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar najavio je da krajem ljeta kreću prijave za dugo očekivanu energetsku obnovu obiteljskih kuća, priopćili su iz ministarstva.

Kako stoji u odluci Vlade, s osiguranih 142 milijuna kuna sufinancirati će se energetska obnova za dvije ciljne skupine korisnika - ranjive skupine građana u riziku od energetskog siromaštva, te za sve ostale građane vlasnike obiteljskih kuća.

Pritom, za građane koji su u opasnosti od energetskog siromaštva predlaže se financiranje investicije u cijelosti, za tu skupinu korisnika kani se izdvojiti 20 posto ukupno raspoloživih sredstava, ili 28,4 milijuna kuna, pri čemu bi se obnovilo 115 obiteljskih kuća građana iz navedene kategorije.

Za sve ostale vlasnike obiteljskih kuća energetska obnova bi se sufinancirala u vrijednosti 60 posto iznosa ukupne investicije, a sredstvima sufinanciranja u iznosu od 113,6 milijuna kuna bi se obnovile 1234 obiteljske kuće. Po podacima iz obrazloženja, investicija u energetsku obnovu 1349 obiteljskih kuća iznosi ukupno 217,7 milijuna kuna

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(65367, "");
Pregledaj komentare
29