Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Vlasnik Ine otkrio nova nalazišta plina u Pakistanu

Vlasnik Ine otkrio nova nalazišta plina u Pakistanu

Više od 200 radnika Crosca ostaje bez posla

Više od 200 radnika Crosca, Inine servisne kompanije za rad na naftnim bušotinama, uskoro odlazi, potvrdili su ovih dana u Ini Poslovnom dnevniku.

Kao razlog skorog smanjenja broja zaposlenih u Croscu navodi se vrtoglavi pad cijena nafte te pad potrošnje energije, a što utječe na rentabilnost postojećih bušotina nafte i plina te istraživanje novih.

No, možda bi se trend mogao preokrenuti, a dio Croscovih radnika ipak zadržati posao uslijed vijesti koje su jučer došle iz Mola, vlasnika Ine. Mol je kao operater bloka TAL u Pakistanu otkrio nova nalazišta plina i kondenzata.

Ovo predstavlja 13. otkriće tvrtke u Pakistanu i 10. otkriće na bloku TAL, a ističu da su dosad tamo otkrili oko 400 milijuna barela rezervi nafte i plina. Iz mađarske tvrtke pojašnjavaju da je ovo novo otkriće smanjilo rizik istraživanja područja akumulacije ugljikovodika u dubljim rezervoarima u bloku TAL, što kompaniji otvara nove mogućnosti.

Istraživačka bušotina Mamikhel South-1 uspješno je dosegla ukupnu dubinu od 4939 metara. Molovi partneri u konzorciju su OGDCL, PPL, POL i GHPL. Mol Pakistan drugi je najveći proizvođač UNP-a, sirove nafte i kondenzata u zemlji.

Kao operator zadovoljava oko 9% potreba Pakistana za prirodnim plinom, 25% potreba za naftom i kondenzatom i 22% potreba za UNP-om, piše Poslovni dnevnik.

Vaša reakcija na temu