Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BOŽANSTVEN RECEPT Francuski tost s Nutellom

BOŽANSTVEN RECEPT Francuski tost s Nutellom

Gotovo za 10 minuta

Pohani kruh, poznat i kao francuski tost pripremao se od davnih dana u drevnom Rimu, kada su se kriške umakale u mlijeko - i ponekad jaja prije prženja. Danas je pohani kruh omiljen diljem svijeta, a poslužuje se s voćem, čokoladom, ili u slanim varijantama sa šunkom i sirom. 

Najvažnija stvar kod pripreme je odabir odgovarajućeg kruha, onaj koji je star jedan dan bit će najbolji izbor. Također, kriške ne bi smjele biti previše tanke jer lako možete završiti s gnjecavim neredom. Idealna kriška je debela od 2 do 2,5 cm. Osim tosta ili običnog kruha, možete iskoristi i brioš pecivo. Svježi kruh prethodno možete osušiti u pećnici, na 130 stupnjeva Celzija, oko 10 minuta, piše Punkufer

Sastojci za francuski tost s Nutellom:

- 4 kriške kruha

- 4 žlice Nutelle

- 1 jaje

- 1/2 šalice punomasnog mlijeka

- 1 žlica šećera

- 1 žličica ekstrakta vanilije

- 1 žlica maslaca

- šećer u prahu, za posipanje.

Priprema:

1. Kriške kruha namažite Nutellom i spojite ih u sendviče.

2. U plitkoj posudi umutite jaje, mlijeko, šećer i ekstrakt vanilije dok se dobro ne sjedine.

3. Svaki sendvič umočite u jaja s obje strane, kratko pustite da se upiju.

4. Zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri. Poprskajte s malo ulja i dodajte maslac. Kada se maslac otopi, dodajte kruh i pecite sa svake strane do zlatno smeđe boje (oko 1-2 minute po strani).

5. Pospite šećerom u prahu i poslužite.

Vaša reakcija na temu