Foto: Pixabay BRZI RECEPT Zapečene tikvice za sirom

BRZI RECEPT Zapečene tikvice za sirom

Ovo jelo može se konzumirati toplo i hladno

Tikvica je mnogima omiljeno ljetno povrće koje pruža mogućnosti za brojne kulinarske eksperimente. Ovo se povrće u spiralizatoru može pretvoriti u niskokaloričnu verziju tjestenine koja se potom može poslužiti s povrtnim ili mesnim umakom.

Tikvice su vrlo ukusne kada se ispohaju, ispeku na roštilju, upotrijebe za pripremu slanih palačinki ili nadjenu mesom i termički obrade u pećnici. Imaju vrlo neutralan okus pa ih možete dodati čak i u osvježavajuće ljetne smoothieje.

Od tikvica, sira, jaja i nešto vrhnja možete brzo napraviti i ukusan složenac, koji se može jesti topao ili hladan, a koji će se sjajno sljubiti sa sezonskim salatama. Ispecite ga, podijelite na manje porcije, stavite u hladnjak i uživajte u njemu tijekom tjedna.

Sastojci:

- 3 tikvice

- 3 jaja

- 3 češnja češnjaka

- 200 g naribanog sira cheddara ili gaude

- 100 ml milerama

- 30 g naribanog parmezana

- 2 žlice maslaca

- 1 čajna žličica sušenog bosiljka

- sol i papar po želji

- svježi peršin za ukrašavanje.

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.

2. Operite tikvice, dobro ih posušite i narežite na kolutiće debljine oko pola centimetra.

3. Pravokutni lim za pečenje namastite maslacem, pa u njega poslažite narezane komadiće tikvica.

4. Preko tikvica ravnomjerno pospite polovicu naribanog cheddara ili gaude.

5. U zdjeli istucite jaje, pomiješajte s parmezanom, mileramom, soli, paprom, sušenim bosiljkom i nasjeckanim komadićima češnjaka.

6. Prelijte smjesu preko tikvica i sira i stavite peći u pećnicu oko 25 minuta.

7. Izvadite smjesu iz pećnice, pospite ostatak sira i pecite još 5 do 10 minuta dok se sir ne rastopi i zapeče, a tikvice ispeku do kraja.

8. Poslužite s listićima peršina i svježom sezonskom salatom, piše portal Zadovoljna.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(103492, "");
Pregledaj komentare