Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Brzi ručak: Recept za varivo koje puca od proteina

Brzi ručak: Recept za varivo koje puca od proteina

Iskoristite ostatke piletine od današnjeg objeda

Za ručak ste uživali u pečenoj piletini? Ostatke iz hladnjaka možete upotrijebiti i za pripremu finog variva idućeg dana.

Piletina obiluje proteinima - u 100 grama nalazi se oko 27 grama bjelančevina. Spojite li ovo meso s ukusnim ječmom, koji je također dobar izvor bjelančevina biljnog porijekla, dobit ćete proteinsku bombu koja ima sjajan okus i dobro zasićuje.

Iskoristite li ostatke pečene piletine od dana ranije, ubrzat ćete cijeli postupak za pripremu ručka ili večere.

Sastojci za varivo:

400 g pečene piletine

200 g ječma

2 l pilećeg temeljca

2 mrkve

2 stapke celera

2 žlice limunova soka

1 poriluk

1 češanj češnjaka

sol i papar po želji

biljno ulje za pirjanje

svježi peršin

Priprema:

1. U loncu zagrijte malo ulja pa na njemu pirjajte mrkve narezane na manje komade dok ne omekšaju. Za to će vam biti potrebno oko tri minute.

2. Dodajte očišćeni i nasjeckani celer i poriluk te pirjajte otprilike dvije minute.

3. Dodajte i nasjeckani češnjak i pirjajte oko 30 sekundi.

4. Dodajte suhi ječam i tostirajte ga na ulju otprilike jednu minutu.

5. Podlijte sve zajedno s pilećim temeljcem, posolite i popaprite po želji. Pustite da se sve zajedno kuha dvadesetak minuta na laganoj temperaturi.

6. Natrgajte ostatke piletine od nedjeljnog ručka na manje komade pa ih stavite u lonac i kuhajte sve zajedno još desetak minuta, dok se meso ne zagrije, a ječam termički obradi do kraja.

7. Na kraju kuhanja dodajte limunov sok i svježi peršin, a po potrebi još posolite i popaprite.

8. Poslužite toplo s kriškom kruha.

Savjet plus:

Ako želite produbiti okus varivu, a na raspolaganju imate i dodatna financijska sredstva, možete dodati i malo svježeg kopra, a sve zajedno posipati i s nešto naribanog parmezana, piše Zadovoljna.

Vaša reakcija na temu