Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay GOTOVA ZA 15 MINUTA Recept za tortu s malinama i jogurtom

GOTOVA ZA 15 MINUTA Recept za tortu s malinama i jogurtom

Sočna i osvježavajuća

Ovaj osvježavajuć ljetni desert mogao bi oduševiti ljubitelje cheesecakea. Torta od jogurta s malinama sočna je i ukusna te vrlo jednostavna za pripremu.

Sastojci:

- 3 čvrsta jogurta (cca 6 dcl)

- 120 g šećera u prahu

- 1 vanilin šećer

- 6 listića želatine

- 2 vrhnja za šlag (cca 4 dcl)

- 2 mjerice malina (između 400 i 500 grama).

Sastojci za podlogu:

- 125 g rastopljenog maslaca

- 250 g prhkih keksa

- 2 žlice smeđeg šećera.

Priprema torte:

Kekse sameljite, pomiješajte sa šećerom te dodajte otopljeni maslac. Smjesu utisnite u kalup željena promjera i pecite od 3 do 5 min na 180 Celzijevih stupnjeva. Pustite podlogu da se ohladi.

Izmiksajte jogurt i šećer. Prema uputama pripremite želatinu i dodajte je jogurtu.

Mikserom istucite šlag, dodajte ga kremi i sve dobro izmiješajte. U kalup s podlogom od keksa poslažite maline, prelijte ih kremom i stavite u hladnjak preko noći. Po želji je nakon hlađenja možete ukrasiti sa svježim malinama ili napraviti preljev od bobičastog voća.

Vaša reakcija na temu