Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Jednom kada probate recept za ove mesne okruglice u umaku, obožavat ćete ih

Jednom kada probate recept za ove mesne okruglice u umaku, obožavat ćete ih

Umjesto dinstanja, stavite ih u pećnicu

Umjesto klasičnih ćufti, T-portal predlaže vam da isprobate ovu jednostavniju izvedbu mesnih okruglica u saftu koje će vas sasvim sigurno oduševiti. Umjesto dinstanja u dubokoj tavi, jelo se peče u pećnici pa ćete izbjeći masne mrlje na štednjaku i umanjiti si muke s čišćenjem. Okruglice možete poslužiti baš kao i klasične ćufte uz krumpir pire, rižu ili nešto treće, što obično imate naviku jesti uz ovo jelo.

Sastojci

Za okruglice:

130 g riže

500 g mljevenog mesa (svinjetina i govedina)

100 g luka

100 g mrkve

3 češnja češnjaka

jaje

15 g soli

5 g slatke crvene paprike

Za umak:

50 g pasirane rajčice

50 g kiselog vrhnja s 22% m.m.

10 g soli

15 g slatke crvene paprike

20 ml ulja

150 ml vode

Priprema

1. U posudu dodajte mljeveno meso, rižu, sitno sjeckani luk, naribanu mrkvu, jaje, protisnuti češnjak, slatku papriku, sol i papar. Sve dobro promiješajte da se sastojci sjedine.

2. Navucite tanke gumene rukavice kako se meso ne bi lijepilo za ruke pa oblikujte veće okruglice. Poredajte ih u vatrostalnu zdjelu.

3. Pripremite umak tako što ćete u posudu dodati pasiranu rajčicu, kiselo vrhnje, ulje, sol, slatku papriku i vodu i sve dobro promiješati. Umak prelijte preko mesnih okruglica.

4. Pecite sat vremena u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

Vaša reakcija na temu