Svjetsko prvenstvo u pripremanju jela od sipe i boba održat će se 15. svibnja s početkom u 9.30 sati u prostorima Marine Kaštela, kod restorana Spinaker.
- Ova manifestacija želi doprinijeti jačanju svijesti o mogućnostima za ostvarenje jače prepoznatljivosti kaštelanske enogastro ponude i kaštelanskih tradicijskih jela. Ujedno ćemo jačati postojeću turističku ponudu i predstaviti Kaštela kao poznatu i iznimno poželjnu turističku destinaciju s ribarsko-težačkom tradicijskim delicijama i to ne samo na nacionalnom već i na internacionalnom nivou, proširiti sezonu i ojačati kapacitete lokalnih dionika kako bi se isporučio cjelovit destinacijski proizvod u današnjoj industriji doživljaja - rekao je Srećko Radnić, predsjednik klastera za održivi razvoj Zora.
Svjetsko prvenstvo u pripremanju jela od sipe i boba okuplja strane i domaće majstore kuhare kao i mlade kuharske snage iz ugostiteljskih škola.
Sudionici će se natjecati u pripremanju jela, kuhat će na šest mobilnih kuhinja. Natjecatelji su raspoređeni po skupinama (profesionalci, kuhari kaštelanskih restorana, pučki kuhari, mladi kuhari), a najbolji će dobiti nagrade.
Ocjenjivanje provodi međunarodni ocjenjivački sud vrhunskih majstora kuhara.
Događanje je usmjereno na poboljšanje vidljivosti i prepoznatljivosti Kaštela kao eno-gastro destinacije na lokalnom i internacionalnom nivou te na doprinos jačanju lokalnih industrija: proizvođača lokalne hrane, organizatora događanja, turističke ponude i ostale vezane industrije.