Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Julio Frangen JELSA Sve je spremno za 5. Wine, olive & heritage festival na otoku Hvaru

JELSA Sve je spremno za 5. Wine, olive & heritage festival na otoku Hvaru

Održat će se 24. i 25. svibnja

5. Festival vina, maslina i baštine održat će se 24. i 25. svibnja 2024. godine u Jelsi na otoku Hvaru. Ove godine festival će trajati dva dana, a domaći sudionici promovirat će kulturu otoka Hvara na više razina. U prvom planu je promocija domaćih vina i maslinovih proizvoda otoka Hvara u suradnji s gostima festivala. Manifestacija je namijenjena domaćim i stranim turistima, a cilj je promocija domaćih hvarskih proizvođača u okviru pojma 'mediteranske prehrane' koja baštini 'skup znanja i vještina o pažljivom odnosu prema prirodnim izvorima kopna i mora važnih za dostupnost hrane, kvalitetu životnog prostora i stabilnog ekološkog sustava'.

Ideja festivala je da ga stvaraju lokalni ljudi svojim proizvodima i idejama, svojom željom za zajedničkim napretkom, ali i da uz goste-uzvanike nauče nešto novo. Festival teži promovirati 'sve najbolje od Hvara' na zabavnoj i edukativnoj razini.

Festival se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u financiranju iz natječaja – Promocija Hrvatskog otočnog proizvoda s proizvođačima koji nose oznaku HOP. U petak i subotu navečer organiziran je glazbeni program i degustacije hvarskih vina, maslinovih ulja i domaćih proizvoda, uz ponudu restorana s mediteranskom hranom i delicijama, u jelšanskom Parku od 19 sati pa nadalje. Iznimno bogata eno-gastro ponuda približit će vam hvarsku kulturu i baštinu – kroz boje, mirise i okuse.

U petak od 19 sati u Parku je organizirana Art & wine radionica za koju nije potrebna prijava te joj se možete pridružiti u bilo kojem trenutku, a  u subotu, 25. svibnja., organizirana je radionica ručne izrade keramike, također od 19 sati.

'Park time'

Gastro show

  • Degustacija vina
  • Degustacija maslinova ulja
  • Autohtoni proizvodi otoka Hvara
  • Bogat zabavni program
  • Art & Wine radionica
  • Radionica ručne izrade keramike

'Pridružite nam se u slavlju najboljeg od Hvara i doživite bogatu kulturu i baštinu našeg prelijepog otoka!', poručuju organizatori.

Za detalje i sve aktualne informacije Wine, olive & heritage festival pratite Facebook stranicu Wine, olive & heritage festival  ili web stranicu visitjelsa.

Festival se održava uz podršku Splitsko dalmatinske županije i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije

Vaša reakcija na temu