Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay KRALJ SVIH JELA Recept za juneći gulaš s krumpirom

KRALJ SVIH JELA Recept za juneći gulaš s krumpirom

Zimska poslastica

Kada padnu temperature, svi maštaju o okrepi na žlicu. Donosimo stoga recept za juneći gulaš. 

Sastojci: 

- 500 g junećeg mesa, narezanog na kockice za gulaš

- 1 luk

- 3 češnja češnjaka

- 2 mrkve

- 3 veća krumpira

- 100 ml crvenog vina

- 1/2 litre mesnog temeljca

- 1/2 litre vode

- 2 žlice brašna

- 1 žlica koncentrata rajčice

- 1 lovorov list

- 3 žlice ulja po želji,

- sol i papar po želji

- svježi peršin.

Priprema

U velikom loncu zagrijte ulje pa na njemu popržite juneće kockice koje ćete prethodno posoliti i popapriti. Kuhajte tako sve dok kockice mesa ne dobiju lijepu boju sa svih strana. Lagano pirjajte otprilike pet do sedam minuta. 

Potom izvadite meso iz lonca, a na preostaloj masnoći propržite luk i češnjak, koje ste također izrezali na sitne komadiće. U lonac dodajte 100 ml crvenog vina. Kuhajte sve zajedno oko pet minuta. 

Zatim, ubacite brašno, dobro ga promiješajte te ulijte mesni temeljac i vodu. Tada vratite meso natrag, ubacite koncentrat rajčice i lovorov list. Kada varivo prokuha, smanjite temperaturu i pustite sve zajedno da se kuha još najmanje sat vremena. 

Pri kraju u lonac ubacite krumpir izrezan na kockice i mrkvu narezanu po želji. Promiješajte da se sastojci sjedine i kuhajte na laganoj vatri još 45 minuta, sve dok se povrće ne skuha, a meso potpuno omekša. 

Obavezno kušajte vaš gulaš i dodajte soli i papra ako je potrebno. Pospite i poslužite sa svježim peršinom, piše 24 sata.  

Vaša reakcija na temu