Na studijskom smjeru Gastronomija na Veleučilištu Aspira, učenje se temelji na spoju teorije i intenzivne praktične nastave. Upravo takav pristup vidljiv je i na kolegiju 'Kuhinje svijeta i eno-gastronomski trendovi', gdje studenti imaju priliku upoznati gastronomske kulture različitih dijelova svijeta kroz konkretan rad i autentične tehnike pripreme jela.
U sklopu kolegija, studenti su sudjelovali u pripremi i serviranju sushija, jednog od najprepoznatljivijih japanskih jela, u suradnji s iskusnim profesionalcima iz Biberon Sushija, jednog od najcjenjenijih sushi brendova na domaćoj gastronomskoj sceni.
Tijekom radionice studenti su učili pravilnu pripremu riže za sushi, osnovne i napredne tehnike rezanja ribe,izradu različitih vrsta sushija, važnost prezentacije i estetike u japanskoj kuhinji, profesionalno serviranje u skladu s gastronomskim standardima.
Naglasak je stavljen na preciznost, disciplinu i poštivanje kulinarske tradicije, ali i na razumijevanje suvremenih trendova u gastronomiji.
Suradnja s Biberon Sushijem studentima je omogućila uvid u stvarne uvjete rada u profesionalnoj kuhinji, kao i prijenos znanja iz prve ruke. Ovakav oblik nastave dodatno osnažuje kompetencije studenata i priprema ih za izazove tržišta rada u ugostiteljstvu i gastronomiji.
Kolegij 'Kuhinje svijeta' dio je šireg kurikuluma studijskog smjera Gastronomija, koji studentima omogućuje stjecanje praktičnih kulinarskih vještina, upoznavanje međunarodnih kuhinja i tehnika, rad s mentorima i stručnjacima iz industrije te razvoj profesionalnog pristupa gastronomiji.
Na Aspiri studenti ne uče samo kako pripremiti jelo, već i zašto određene tehnike i pristupi čine razliku u vrhunskoj gastronomiji.