Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay LJETNO JELO Recept za polpete od tikvica

LJETNO JELO Recept za polpete od tikvica

Mogu se jesti u bilo koje doba dana

Polpete od tikvica ukusno su vegetarijansko predjelo hrskavo izvana, a kremasto iznutra, a recept za njihovu pripremu brz je i jednostavan. Mogu se jesti u bilo koje doba dana.

Oni koji nisu vegeterijanci mogu dodati malo sjeckane šunke, slanine, kobasice ili mljevene puretine.

Sastojci za polpete:

- 400 g tikvica

- 4 žlice ribanog parmezana

- 1 režanj češnjaka

- 100 g kruha (samo sredine)

- 50 ml mlijeka

- 1 jaje

- 2 žlice maslinova ulja

- prstohvat-dva soli

- malo papra.

Dodatno:

- 4-5 žlica krušnih mrvica

- ulje za prženje.

Priprema:

1. Operite tikvice, osušite ih i narežite na manje kockice. Zagrijte tavu, dodajte maslinovo ulje pa na ulju malo popržite drobljeni češnjak. Dodajte tikvice i pirjajte ih oko 10 minuta. Ugasite vatru i ohladite.

2. Sredinu kruha namočite u mlijeku pa je iscijedite.

3. Izmiješajte jaje s ribanim sirom, dodajte sredinu kruha, maslinovo ulje, sol, papar i tikvice pa dobro izmiješajte. Ako vam je smjesa premekana i ljepljiva, dodajte koju žlicu krušnih mrvica.

4. Oblikujte polpete, uvaljajte ih u krušne mrvice pa ih stavite u hladnjak na pola sata da se malo ohlade i stvrdnu.

5. Izvadite polpete iz hladnjaka te ih ispržite u dubljoj tavi na dobro zagrijanom ulju.

6. Poslužite kao toplo predjelo uz omiljeni umak i sezonsku salatu, piše Punkufer.

Vaša reakcija na temu