Split se dosta mijenja, iznenade nas novi lokali i ugostiteljski objekti, razne trgovine patkicama i sličnim proizvodima namijenjenim prije svega turistima. Ne iznenađuju nas, doduše, ni pošast bijelih papira na kojima se renoviranjem pravda zatvaranje radnji u zimskog razdoblju. Stoga nam je drago istaknuti one koji u centru grada rade cijele godine i koji u prvi plan stavljaju domaće ljude. Pristupom, odnosom, pa i cijenom.
Bakra je jedan od tih objekata, ugostiteljski objekt smješten u Radovanovoj ulici djeluje od daleke 1984. godine, generacije su se izmijenile, ali domaća atmosfera je ostala. Uz pizze, jelovnik je pojačan marendama, roštiljem, tako da je njihova priča u petom desetljeću djelovanja možda i nikad jača.
Turistički boom na njihov odnos prema ljudima koji ih drže 'svojima' ne da nije utjecao negativno, nego je samo razinu kvalitete dignuo na višu razinu, tako da se u Bakre bez straha ulazi u svakom dijelu godine, a - još važnije - izlazi zadovoljan...