Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Najbolje i najbrže kiflice koje ćete ikad ispeći

Najbolje i najbrže kiflice koje ćete ikad ispeći

Mekane, mirisne i gotove za manje od sat vremena

Ako volite miris svježih kiflica koji ispuni kuhinju i razveseli cijelu obitelj, ovaj recept je za vas. Bez kvasca, čekanja da tijesto 'odmori' i bez komplikacija – samo nekoliko sastojaka, malo dobre volje i rezultat su najmekanije i najbrže kiflice koje ste ikad ispekli.

Ove kiflice su idealne kad vam dolaze gosti, kad vam se jede nešto domaće, ili kad jednostavno želite razveseliti sebe i svoje najmilije.

Recept za najbrže kiflice (bez kvasca)

Sastojci:

- 400 g glatkog brašna 

- 1 prašak za pecivo 

- 1 žličica soli 

- 250 g maslaca (ili margarina), sobne temperature 

- 200 g kiselog vrhnja 

- Po želji: punjenje (sir, šunka, nutella, pekmez…) 

- 1 jaje za premaz 

- Sezam, kim ili krupna sol za posipanje 

Priprema:

1. U većoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.

2. Dodajte omekšali maslac i kiselo vrhnje, pa zamijesite glatko tijesto. Tijesto ne treba odmarati!

3. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini na oko 0,5 cm debljine i režite trokutiće (najlakše je prvo razvaljati u krug pa raditi trokute kao pizzu).

4. Na širi dio svakog trokuta stavite punjenje po želji i zarolajte prema vrhu da dobijete oblik kiflice.

5. Kiflice posložite na lim obložen papirom za pečenje, premažite ih razmućenim jajetom i pospite po želji.

6. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 20 minuta, dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.

Savjeti:

- Ako radite slatke kiflice, izostavite sol i dodajte vanilin šećer u tijesto.

- Kiflice možete zamrznuti prije pečenja – samo ih zamrznute stavite u pećnicu i produžite vrijeme pečenja za 5–10 minuta.

- Za dodatnu hrskavost, pecite ih s ventilatorom zadnjih 5 minuta.

Brze kiflice koje su jednako ukusne tople i hladne, savršene su za doručak, užinu ili druženje uz kavu. Isprobajte ih već danas i neka postanu stalni hit u vašoj kuhinji!

Vaša reakcija na temu