Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Najlakši recept za zapečene paprike s mljevenim mesom i sirom

Najlakši recept za zapečene paprike s mljevenim mesom i sirom

Meksički taco na drugačiji način

Začinjeno mljeveno meso sa sirom, zelenom salatom i salsom uobičajeni su sastojci meksičkog jela tacoa. Umjesto u tortilju kao što nalaže tradicionalni recept, ovaj nadjev možete staviti i u paprike te zapeći u pećnici, donosi Punkufer.

Sastojci:

450 grama mljevenog mesa

125 ml vode

50 grama naribanog sira

3 paprike

3 žlice koncentrata rajčice

2 čajne žličice čilija u prahu

2 čajne žličice kumina u prahu

1 žlica biljnog ulja

½ čajne žličice origana

½ čajne žličice češnjaka u prahu

sol i papar po želji

zelena salata za posluživanje

salsa za posluživanje

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.

2. Operite paprike, prepolovite ih i očistite.

3. Stavite ih peći u pećnicu na 15 minuta dok ne omekšaju.

4. Na tavi zagrijte ulje pa na njemu prepržite mljeveno meso dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Za to će vam biti potrebno 5 do 10 minuta.

5. U tavu dodajte koncentrat rajčice, vodu i začine (čili, kumin, češnjak, sol i papar). Sve dobro promiješajte i pirjajte oko pet minuta.

6. Prebacite smjesu u prepečene polovice paprike. Svaku papriku posipajte s malo naribanog sira i vratite u pećnicu na oko pet minuta, odnosno dok se sir ne rastopi i lagano zapeče.

7. Taco paprike poslužite s narezanom svježom salatom i salsom.

Vaša reakcija na temu