I kruh star nekoliko dana može ponovno biti mekan kao da je svjež.
Za najbrže i najjednostavnije 'oživljavanje' starog kruha potrebni su vam samo mokri papirnati ručnici (ocijeđeni) i mikrovalna pećnica. Možete koristiti i običnu pećnicu ako se radi o većem komadu kruha.
Papirnati ručnik namočite kako bi bio vlažan i zamotajte kruh u njega. Tako zamotan kruh stavite na tanjur i ubacite u mikrovalnu pećnicu te ga zagrijte na 10 sekundi. Izvadite ga i uživajte u ponovo mekanom i toplom kruhu.
Ako imate cijelu štrucu kruha, poput baguetta ili francuza, koji je izgubio svježinu, preskočite korištenje papirnatog ručnika. Štrucu samo lagano poprskajte vodom ispod slavine i stavite je u prethodno zagrijanu pećnicu na 220 stupnjeva nekih 5 do 7 minuta, piše T-portal.
Izvadite i uživajte u ponovo toplom, hrskavom i mirisnom kruhu.