Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay NE BACAJTE 'Oživite' stari kruh za 10 sekundi

NE BACAJTE 'Oživite' stari kruh za 10 sekundi

Evo kako

I kruh star nekoliko dana može ponovno biti mekan kao da je svjež.

Za najbrže i najjednostavnije 'oživljavanje' starog kruha potrebni su vam samo mokri papirnati ručnici (ocijeđeni) i mikrovalna pećnica. Možete koristiti i običnu pećnicu ako se radi o većem komadu kruha.

Papirnati ručnik namočite kako bi bio vlažan i zamotajte kruh u njega. Tako zamotan kruh stavite na tanjur i ubacite u mikrovalnu pećnicu te ga zagrijte na 10 sekundi. Izvadite ga i uživajte u ponovo mekanom i toplom kruhu.

Ako imate cijelu štrucu kruha, poput baguetta ili francuza, koji je izgubio svježinu, preskočite korištenje papirnatog ručnika. Štrucu samo lagano poprskajte vodom ispod slavine i stavite je u prethodno zagrijanu pećnicu na 220 stupnjeva nekih 5 do 7 minuta, piše T-portal

Izvadite i uživajte u ponovo toplom, hrskavom i mirisnom kruhu.

Vaša reakcija na temu