Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NE MOŽE KREMASTIJE Recept za toskansku piletinu s češnjakom

NE MOŽE KREMASTIJE Recept za toskansku piletinu s češnjakom

Brzo gotova

Kremasta toskanska piletina jedno je od onih jela koja su brzo gotova, a mogu imati okus kao iz finog talijanskog restorana. Bez previše sastojaka i kompliciranja, ovo jelo slast duguje mekom mesu i savršenom umaku.

Sastojci za toskansku piletinu: 

- 700 g pilećih prsa

- 2 žlice maslinova ulja

- 1 šalica vrhnja

- 1/2 šalice pilećeg temeljca

- 1 žličica češnjaka u prahu

- 1 žličica mediteranskih začina

- 1/2 šalice ribanog parmezana

- 1 šalica nasjeckanog špinata

- 1/2 šalice sušenih rajčica.

Priprema:

U veliku tavu ulijte maslinovo ulje i pecite piletinu na srednje jakoj vatri 3-5 minuta sa svake strane ili dok ne porumeni i više ne bude ružičasta u sredini.

Izvadite piletinu i stavite na stranu. U tavu dodajte vrhnje, pileći temeljac, češnjak u prahu, mediteranske začine i parmezan.

Kuhajte miješajući na srednje jakoj vatri dok se umak ne počne zgušnjavati. Dodajte špinat i sušene rajčice pa pustite da se krčka dok špinat ne počne venuti. Dodajte piletinu natrag u tavu i poslužite s tjesteninom, piše Punkufer

Vaša reakcija na temu