Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay NIJE IZ KESICE Recept za čokoladni puding od samo 7 sastojaka

NIJE IZ KESICE Recept za čokoladni puding od samo 7 sastojaka

Tajna je u jednoj voćki

Da biste čokoladnom pudingu podarili glatku i kremastu teksturu upotrijebite zreli avokado. Ako nemate zreli avokado na raspolaganju koji se lako odvaja od kore i koštice, nemojte ni pokušavati ovaj recept jer nećete dobiti dobre rezultate, piše Punkufer.

Sastojci:

250 ml vode

150 grama šećera

100 grama tamne čokolade

25 grama nezaslađenog kakaa u prahu

2 velika i zrela avokada

1 žlica ekstrakta vanilije

¼ čajna žličica soli

Priprema:

1. U lonac stavite vodu, šećer, kakao, ekstrakt vanilije i sol. Zagrijte tekućinu i kuhajte na umjerenoj temperaturi dok se šećer ne otopi.

2. Uklonite lonac s vatre, ali ga poklopite da sadržaj ostane topao što je duže moguće.

3. Odstranite avokadu koru i košticu, pa ostatak stavite u blender ili sjeckalicu povrća. Blendajte dok ne dobijete glatku smjesu.

4. U kremu od avokada postupno ulijte toplu kakao smjesu i miješajte sve zajedno dok ne dobijete jednoličnu glatku i sjajnu smjesu.

5. U mikrovalnoj pećnici ili na pari rastopite tamnu čokoladu, pa je postupno umiješajte u ostatak kreme.

6. Prebacite smjesu u zdjelu, pokrijte je i stavite u hladnjak na minimalno dva sata ili na cijeli dan prije posluživanja. 

Vaša reakcija na temu