Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Nove zvjezdice krase sireve Sirane Gligora

Nove zvjezdice krase sireve Sirane Gligora

Godišnje natjecanje kojim upravlja Guild of Fine Food u Velikoj Britaniji je ocjenjivalo više od 14.000 prijava

Na Great Taste Awardsu održanom 2021. godine nagrađeno je pet sireva Sirane Gligora. Paški sir ekstra stari, Likotin dozreo u višnji maraski i Kozlar iz komine masline su nagrađeni s dvije zvjezdice te Paški sir i Težački sir iz vinskog mošta s jednom zvjezdicom.

Godišnje natjecanje kojim upravlja Guild of Fine Food u Velikoj Britaniji je ocjenjivalo više od 14.000 prijava, sudjelovalo je 355 sudaca, a manje od dva posto njih dobilo je najbolju ocjenu s tri zvjezdice. Dodijeljene su i nagrade na razini dviju zvjezdica za 1138 proizvoda, a 4027 je dobilo ocjenu od jedne zvjezdice.


- Atraktivan, odležao sir dobrog kontrasta kore i tijesta sira. Njegovan sir koji se očituje u orašastim, slatkim, kiselim i okusima te okusu karamele koji dovode do ugodne kiselosti tipične za ovčji sir ove dobi. Sir kojeg želimo jesti! - izjavio je jedan od sudaca za ekstra stari Paški sir.

Šime Gligora, vlasnik sirane Gligora, je rekao: 

- Jako smo zadovoljni priznanjima kao potvrdom truda, predanosti i kvalitete rada svih zaposlenika sirane. Ovo zajednički uspjeh svih nas i dodatni poticaj za budućnost. Zahvaljujem svim kupcima koji su i prije ovih nagrada prepoznali našu kvalitetu i redovito nam poklanjaju povjerenje kupovinom.


Vaša reakcija na temu