Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot OBLATNE Nezaobilazni kolač u blagdansko vrijeme

OBLATNE Nezaobilazni kolač u blagdansko vrijeme

Uživat ćete u ovom receptu iz bakine bilježnice

Osim mađarica, breskvica, vanili-kiflica, na blagdanskom stolu nezaobilazne su i oblatne. 

Za ovaj omiljeni kolač ne treba vam mnogo sastojaka, a priprema je jednostavna. 

Slijedite ovaj recept Večernjeg lista i zasladite sebe i ukućane.

Sastojci

paket oblatni 

2 litre mlijeka 

70 dag šećera 

3 reda čokolade za kuhanje 

10 dag margarina 

Priprema

Mlijeko i šećer kuhajte na laganoj vatri najmanje sat vremena, dok se ne pojave mjehurići. Dodajte 3 reda čokolade za kuhanje, margarin i lagano miješajte dok ne postignete kremastu teksturu. Ostavite kremu da se dobro ohladi. Mažite oblatne rashlađenom kremom i na kraju stisnite kako se gornja kora ne bi odvojila. Izrežite na kocke ili rombove.

Vaša reakcija na temu