Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Pileća prsa vam uvijek ispadnu nekako presuha? Uz ovaj trik to se više neće nikad događati

Pileća prsa vam uvijek ispadnu nekako presuha? Uz ovaj trik to se više neće nikad događati

Riječ je o tzv. suhom poširanju

Rijetki su oni koje ne vole piletinu, osobito pileća prsa koja su uvijek sjajna ideja za ukusan i zdrav obrok uz prilog od povrća ili slasnih krumpirića.

Nažalost prilikom pripreme pilećih prsa zna se dogoditi da ispadnu previše suha, no postoji dobar trik uz koji se to može izbjeći, piše T-portal.

Evo jednog odličnog trika iskusnih chefova uz pomoć kojih će pileća prsa uvijek biti savršena.

Riječ je o o zapravo tzv. suhom poširanju piletine, a trik je u tome da meso prekrijete papirom za pečenje i ispod njega će se zadržavati sva toplina koja će zadržati sočnost.

Ovako ispečena pileća prsa bit će ukusna i fina pa vjerujemo da ćete ih možda i češće pripremati budući da ne morate utrošiti puno vremena.

Evo kako ih trebate pripremiti: 

Kalup za pečenje prvo namažite maslacem, položite komade piletine, začinite prema želji ili kao što je prikazano u videu, uz sol dodajte narezani limun, peršin i primjerice papar i omiljene začine. Zatim maslacem namažite papir za pečenje pa ga prislonite na meso. Papir lijepo prstima poravnajte kako bi zadržalo toplinu te pecite oko pola sata.

I ne zaboravite da prije rezanja komad ispečenog mesa uvijek treba odstajati desetak minuta kako bi se njegovi sokovi rasporedili jer ako meso počnete rezati odmah nakon pečenja, svi prirodni sokovi će iscuriti, a boja neće biti ujednačena.

Poslužite po želji s povrćem, rižom, krumpirićima... Dobar tek!

Savjet više: 

Ukoliko vam ostane pilećih prsa možete ih pohraniti u hladnjak te od ostataka pripremiti nove obroke poput ukusnih salata s npr. povrćem i tjesteninom.

Vaša reakcija na temu