Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Pozvani ste na 57. Iločku bebu grožđa

Pozvani ste na 57. Iločku bebu grožđa

Vraća se u staru jezgru grada, podno novoobnovljenih zidina

U četvrtak, 5 . rujna u Iloku će u sklopu 57. Iločke berbe grožđa započeti središnji dio ove tradicionalne manifestacije, koji će trajati do nedjelje, 8. rujna kada manifestacija završava.

'Ove godine, Berba se vraća u staru jezgru grada, podno novoobnovljenih zidina, čiji obilazak i razgledavanje svakako preporučamo', poručuju organizatori.

Iločka berba grožđa proizašla je iz starog srijemsko-slavonskog običaja okupljanja pučana u vrijeme početka berbe sa svrhom čuvanja vinograda, slavljenja dobre godine i uroda te neizbježnog druženja, prvenstveno mladih koji nisu imali puno prilike za slobodna druženja u samom mjestu i vinogradima. Do današnjih dana Iločka berba grožđa prerasla je u značajnu manifestaciju etno-vinsko-turističkog karaktera koja traje više dana i privlači sve veći broj gostiju i posjetitelja različitih programa.

'Prvi dan, u četvrtak 5. rujna, sada već i tradicionalno slavimo rođendan Radio Iloka! Počinjemo u 21 sat sa zagrijavanjem i nagradama, a prava zabava kreće u 22 sata s nastupom uvijek zabavnog Vojka V!

Nakon Vojka, DJ Vixa preuzima i osigurava vrhunsku atmosferu cijelu noć.

U petak, 06. rujna,  započinjemo svečanim programom u 20 sati, a nakon njega, kao i svake godine, slijedi spektakularni vatromet. U 22 sata na pozornicu stiže svima poznata Maja Šuput, a nakon Maje, dobru zabavu nastavlja Grupa Royal.

U subotu 07. rujna, nastavljamo punom parom. U 21 sat na pozornicu stiže Neno Belan & Fiumens, a nakon toga možete uživati u koncertu TS Sanjalice.

U nedjelju 8. rujna, posljednjeg dana ovogodišnje 57. Iločke berbe grožđa na redu je Dječja berba grožđa. Nakon svete mise, u staroj jezgri kreće prigodan program za djecu, koji završava koncertnim nastupom Minee', dodaju

Kao i proteklih godina, svi zabavni i kulturno-umjetnički sadržaju su za posjetitelje u potpunosti besplatni.

'Svi su doborodošli, a posjetitelji će moći uživati i u tradicionalnim delicijama u lokalnim ugostiteljskim objektima, posjetiti vinski i poljoprivredni sajam, obići vinske podrume i kušati vrhunska vina. Zato neka ovih dana Ilok bude vaša nezaobilazna destinacija!

Organizatori ovogodišnje manifestacije 57. Iločka berba grožđa  su Grad Ilok, Turistička zajednica Grada Iloka i Radio Ilok.

Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo turizma i sporta, Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatska turistička zajednica.

Sponzor manifestacije je Fina, a sponzor vinskog sajma su Iločki podrumi.

Vaša reakcija na temu