Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash RAST CIJENA MEDA Kilogram se prodaje za 90 kuna

RAST CIJENA MEDA Kilogram se prodaje za 90 kuna

Potražnja nikad veća

Željko Trupković, predsjednik Udruge pčelara Međimurske županije govori da je zadnji med prodao prije mjesec i pol dana, ali nešto je, kaže, ostavio i sebi.

'Međutim mi smo imali i sreću, mi smo imali što prodati, bilo je ove godine puno pčelara koji nisu imali što za prodati, odnosno čak su i kupovali za sebe', dodaje.

Zbog ovakve situacije ubrzo se počelo postavljati pitanje je li potreban interventni uvoz meda. Iz Ministarstva poljoprivrede uvjeravaju da situacije nije baš tako crna.

'Trenutno na tržištu imamo dostatne količine meda unatoč lošoj proizvodnoj godini budući da se na tržištu pojavljuju zalihe meda od prethodnih godina, a i u skorom očekivanju su i prva vrcanja od voćnih paša i medonosnog bilja iz priobalja', naveli su.

Teglica meda u prosjeku košta 60 kuna, što je gotovo 30 posto više nego lani. U većim gradovima, zbog jače kupovne moći građana, cijene dodatno rastu, na 80, 90 kuna po kilogramu, piše RTL.

Vaša reakcija na temu