Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Leeroy Agency from Pixabay RECEPT  Lešo meso na salatu

RECEPT Lešo meso na salatu

Jeftino, jednostavno i ukusno jelo

Ako vam je ostalo lešo mesa iz juhe, možete od njega napraviti finu salatu. Nema točno određene recepture - može se pripremiti samo s kapulom, a po želji možete dodati kukuruz šećerac iz konzerve, fažol, pomidore, salatu, tvrdo kuhano jaje… a možete ga sačuvati u frižideru i dan-dva nakon kuhanja i poslužiti kao poseban obrok, piše Glas Istre.

Sastojci:

500 g junetine ili teletine

1 kapula

Sol

Papar

Maslinovo ulje

Ocat (jabučni ili balsamico)

Priprema:

Meso iz juhe narežite na komade veličine zalogaja i otklonite masnoću, pa ubacite u dublju posudu. Dodajte kapulu rezanu na listiće, te začinite solju i paprom, maslinovim uljem i octom i sve dobro promiješajte. Po želji dodajte još sastojaka po vašem izboru.

Pustite u frižideru da odstoji barem sat vremena prije serviranja.

Ova salata može biti lagani obrok, ili kao prilog.

Vaša reakcija na temu