Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT  Njoki sa šalšom i tikvicama

RECEPT Njoki sa šalšom i tikvicama

Superbrzo i ukusno jelo

Neodoljiva kombinacija rajčice, tikvica, bosiljka i parmezana za najukusniji obrok!

Dozivamo toplije vrijeme s jednostavnim, aromatičnim i ukusnim - proljetnim njokima u umaku od rajčice, tikvica, svježeg bosiljka i parmezana. Ako si u žurbi i nemaš previše vremena za kuhanje ovaj recept, koji donosi Miss Gastro, je prava stvar za tebe - jer za pripremu je dovoljno svega pola sata.

Sastojci:

1 luk

2 češnja češnjaka

2 tikvice

350 g umaka od rajčice

50 ml crnog vina

300 grama svježih njoka

50 grama naribanog parmezana

2 žličice smeđeg šećera

1 šaka svježeg bosiljka

sol i papar

Priprema:

Luk i češnjak ogulite i narežite na kockice.

Tikvice operite, pa ih narežite na debljinu od 2-3 mm,  a bosiljak grubo nasjeckajte.

 U velikom loncu zakuhaj vodu.

U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i češnjak i dinstajte 2-3 minute uz povremeno miješanje. Zatim dodajte tikvicu i dinstajte još par minuta.

Potom dodajte crno vino, umak od rajčice, smeđi šećer (po ukusu), nasjeckani bosiljak te sve dobro izmiješajte.

Pirjajte dok povrće ne omekša, povremeno miješajući, oko 6-8 minuta. Začinite solju i paprom.

U lonac s kipućom vodom ubacite njoke i kuhajte ih prema uputama na pakiranju.

Kad su kuhani, procijedite njoke i dodajte ih u umak.

Posluži s parmezanom.

Vaša reakcija na temu