Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Batat pečen u medu

RECEPT Batat pečen u medu

Malo drugačiji krumpir

Slatki krumpir ili batat slatkastog je okusa i izduženiji je od klasičnog krumpira.

Veći je (teži oko 150 g, ali može težiti i do 3 kg), pulpa mu je kremastije konzistencije, a okus je mješavina krumpira i bundeve.

Izvrstan je pečen i to u kombinaciji s medom pa vam predlažemo da isprobate recept za batat pečen u medu, piše Novi list.

Sastojci za 4 osobe:

500 g batata

40 ml meda

3 žlice maslinovog ulja

20 g senfa

2 grančice svježeg ružmarina

Priprema: Krumpir operite i narežite na ploške debljine 0,3-0,4 cm. U posudi pomiješajte ulje sa senfom, medom i nasjeckajte ružmarin.

Dodajte kriške slatkog krumpira i lagano promiješajte da se dobro naulje bez lomljenja kriški.

U međuvremenu zagrijte pećnicu na 190° i posložite ploške krumpira u tepsiju obloženu papirom za pečenje, posolite i popaprite.

Pecite 1 sat, okrećući kriške na polovici pečenja. Poslužite odmah.

Vaša reakcija na temu