Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Youtube RECEPT Brancin s gljivama

RECEPT Brancin s gljivama

Neobična jesenska kombinacija

Za sve one koji vole sezonske namirnice, a posebice gljive, čija se blagotvorna svojstva često podcjenjuju, Novi list nudi malo drugačiji recept:

Brancin pečen u foliji s gljivama

Sastojci za 4 osobe:

2 brancina od po 400 g

1 češanj češnjaka

300 g gljiva

2 žlice maslinovog ulja

30 g bijelog vina

pola limuna

sol i peršin po ukusu

Priprema: Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Gljive operite, a zatim ih narežite na kriške. Operite brancine, premažite maslinovim uljem i posložite na velike listove papira za pečenje zajedno s kriškama limuna koji će vam poslužiti za aromatiziranje.

Sitno nasjeckajte peršin i pola češnja češnjaka. Brancina pospite nasjeckanim češnjakom i peršinom, uljem i soli, čak i unutar šupljine.

Dio gljiva umetnite u šupljinu, a ostale rasporedite oko brancina. I gljive lagano posolite. Sve poprskajte bijelim vinom i zatvorite listove papira 'poput bombona' tako da brancin bude iznutra dobro zatvoren.

Stavite u pećnicu na 20 minuta. Lagano otvorite papir za pečenje i nastavite peći još 5 minuta, tako da se višak tekućine osuši.

Brancine odmah poslužite u foliji.

Vaša reakcija na temu