Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
RECEPT Brze fritule s jogurtom

RECEPT Brze fritule s jogurtom

Jednostavano za pripremu

I ova veljača prolazi bez pravog karnevala, ali ne mora proći bez fritula koje se uobičajeno pripremaju sve do mesopusta. Recept je jednostavan, s jogurtom i praškom za pecivo umjesto kvasca. Ne mora odstajati već se odmah može pržiti, piše Glas Istre.

Sastojci

1 jaje

200 ml jogurta

2 žlice šećera

1 vanilin šećer

1 čep rakije

prstohvat soli

200 g glatkog brašna

pola praška za pecivo

po želji: limunova korica, naribana jabuka, rum, cimet...

Priprema:

Pjenjačom izmiješajte jaje, jogurt, šećere, rakiju i sol. Zatim umiješajte brašno i prašak za pecivo. Sve dobro spojite. Tijesto će biti gusto.

Ulje ugrijati u loncu. Treba biti toliko ulja da fritule mogu plivati u njemu, ne smiju dodirivati dno. Žličicom odvajate komadiće tijesta i spuštajte oprezno u zagrijano ulje koje ne smije biti previše vruće.

Nemojte prepuniti lonac fritulama, ostavite mjesta da se mogu napuhnuti i da se pritom mogu same okretati.

Kada se dovoljno isprže na jednoj strani obično se same okrenu na drugu, ako ne, samo ih dotaknite vilicom pa će se okrenuti.

Fritule pržite na umjerenoj vatri nekoliko minuta dok ne poprime zlatno-smeđu boju.

Možete ih posuti cimetom, šećerom u prahu ili čokoladnim preljevom.

Vaša reakcija na temu