Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pexels RECEPT Brzi kolač od jabuka

RECEPT Brzi kolač od jabuka

Miriše cijela kuća

Miris jabuka i cimeta jedan je od onih koji trenutačno stvara osjećaj doma i topline, a upravo takav je i jednostavni kolač s jabukama koji se lako priprema i ne zahtijeva puno vremena ni sastojaka. Idealan je za popodnevnu kavu, obiteljsko druženje ili kao brzi desert kada vam se jede nešto slatko, ali provjereno i domaće.

Za pripremu ovog kolača potrebni su sastojci koje većina ima u kuhinji: tri do četiri jabuke, dva jaja, 100 grama šećera, jedna vrećica vanilin šećera, 100 ml ulja, 150 ml jogurta, 250 grama glatkog brašna, jedna vrećica praška za pecivo, malo cimeta i prstohvat soli. Po želji se mogu dodati grožđice ili nasjeckani orasi.

Jabuke ogulite i naribajte ili narežite na tanke ploške, ovisno o tome kakvu teksturu kolača volite. Jaja pjenasto umutite sa šećerom i vanilin šećerom, zatim dodajte ulje i jogurt te kratko promiješajte. U smjesu postupno umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i solju. Na kraju dodajte jabuke i cimet te lagano sjedinite.

Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen pleh te poravnajte. Kolač se peče u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 35 do 40 minuta, odnosno dok ne dobije zlatnožutu boju i dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.

Nakon pečenja ostavite kolač da se malo ohladi, a prije posluživanja ga možete posuti šećerom u prahu. Ovaj jednostavni kolač s jabukama najbolji je dok je još lagano topao, no jednako je ukusan i sljedeći dan, uz šalicu čaja ili kave.

Vaša reakcija na temu