Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Brzi kolač od krušaka

RECEPT Brzi kolač od krušaka

Jednostavno, a fino

Brzi kolač od krušaka vrlo je jednostavan, a istovremeno izdašnog i sočnog okusa. Recepttura donosi upute.

Sastojci:

4 jaja

150 ml ulja

150 ml vode

250 g glatkog brašna

1 prašak za pecivo

200 g šećera

1 vanilin šećer

1 kg kruški

1 žličica cimeta

šećer u prahu za ukrašavanje (prema želji)

Upute:

U većoj posudi za miksanje razbiti jaja i kratko ih umutiti mikserom.

Uliti ulje i vodu i opet sve kratko miksati.

U drugu posudu sipati brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer.

Sve ručno izmiješati.

Smjesu zatim odjednom isipati u posudu s jajima, uljem i vodom te izmiksati da se sastojci dobro povežu.

Smjesa će biti tekuća.

Oprane kruške oguliti i očistiti od koštica, pa narezati na kockice.

Zatim po njima posuti cimet i dobro sve izmiješati.

Protvan dimenzija 33×19 centimetara namastiti i pobrašniti.

Izliti smjesu od biskvita u protvan, pa po njoj posipati narezane kruške.

Po potrebi komadiće voća koji previše vire malo ugurati u smjesu biskvita.

Kolač se peče u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 40 minuta.

Ohlađeni kolač posuti šećerom u prahu, narezati i poslužiti.

Vaša reakcija na temu