Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Brzi ljetni povrtni gulaš

RECEPT Brzi ljetni povrtni gulaš

Oduševit će i vegetarijance

Onih dana kada vam se u hladnjaku nalaze samo ostaci povrća od posljednjih dana, a u kupnju niste stigli, nije vrijeme za očajavanje. Ovaj brzi povrtni gulaš s rižom savršen je odgovor za takvu situaciju. Naime, sve što je još u ladici za povrće može ići u ovaj jednostavan, brzi recept. Pa čak i ako nemate sve začine na zalihi, slobodno improvizirajte i nastavite kušati dok ne pronađete savršen recept po vlastitom ukusu.

Sastojci:

  400 g krumpira
  3 crvene paprike
  2 tikvice
  1 glavica luka
  500 g rajčice
  2 žlice maslinovog ulja
  Sol i papar
  1 žlica brašna
  250 ml povrtnog temeljca
  1 list lovora
  1 prstohvat čilija u prahu
  1 prstohvat šećera
  1 žličica provansalskog začinskog bilja
  200 g riže
  2 žlice sjemenki bundeve

Priprema:

Krumpir operite, ogulite i narežite na kockice. Papriku i tikvicu očistite, operite i narežite na komade. Ogulite luk i nasjeckajte ga na sitno. Rajčice operite i narežite na komade. Zagrijte ulje u tavi. Pržite luk 2-3 minute okrećući ga. Dodajte krumpir i začinite solju i paprom. Pospite brašnom i kratko propirjajte.

Dodajte temeljac i lovorov list te pirjajte 5 minuta. Dodajte preostalo povrće i začinite čilijem, šećerom i provansalskim začinskim biljem. Pirjajte 10 minuta. Skuhajte rižu prema uputama na pakiranju. Sjemenke bundeve grubo nasjeckajte. Gulaš poslužite uz rižu. Pospite sjemenkama bundeve i začinskim biljem, piše Novi list.

Vaša reakcija na temu