Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Brzi rižoto od piletine i tikvica

RECEPT Brzi rižoto od piletine i tikvica

Lagan, kremast i za čas

Ljeti biramo laganiju hranu, a jela koje se nakuhavaju, ukuhavaju i zahtijevaju više sati provedenih uz štednjak trebala bi pričekati jesen. Ali iako želimo brz i lagan obrok, ne pada nam napamet odreći se fine hrane. Zato volimo naići na recept poput ovoga za jednostavan rižoto od piletine i tikvica – bez kompliciranja i s uobičajenim sastojcima koji odlično idu zajedno.

Ovaj recept jedan je od dva recepta za rižoto od piletine i tikvica nutricionistice Zrinke Babić, koji smo pronašli na portalu www.krenizdravo.hr. Osim što je ukusan i nije ga teško napraviti, ovaj rižoto odličan je i zdrav izbor i kao ručak, ali i lagana večera nakon treninga.

Sastojci za rižoto od piletine i tikvica:

300 g pilećeg filea, narezanog na kockice

2 srednje tikvice, narezane na kockice

1 šalica arborio riže

1 crveni luk, nasjeckan

2 režnja češnjaka, nasjeckana

1,5 l pilećeg temeljca

1 dl bijelog vina

50 g parmezana

3 žlice maslinova ulja

30 g maslaca

crni papar

sol

Priprema rižota od piletine i tikvica:

Na zagrijanoj žlici maslinova ulja dinstajte kockice piletine nekoliko minuta dok ne promijene boju. Kad je piletina pečena, ostavite je sa strane.

Zagrijte drugu žlicu maslinova ulja te dinstajte nekoliko minuta tikvice dok ne omekšaju.

Kad su dinstane, ostavite tikvice sa strane zajedno s pilećim kockicama.

U dubokoj tavi zagrijte zadnju žlicu maslinova ulja i maslac, a potom dodajte crveni luk i dinstajte ga nekoliko minuta.

Dodajte i češnjak, dinstajte jednu minutu pa dodajte i rižu. Rižu dinstajte oko dvije minute dok ne postane poluprozirna.

Ulijte bijelo vino i miješajte dok ne ispari.

Potom dodajte jednu po jednu šeflju pilećeg temeljca uz miješanje. Za to je potrebno oko 20 minuta dok rižoto ne postane kremast.

Kad je riža kuhana, dodajte tikvicu i piletinu, posipajte naribanim parmezanom te začinite sa soli i paprom.

Po želji dodajte i svježi bosiljak.

Vaša reakcija na temu