Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Cheesecake bez pečenja

RECEPT Cheesecake bez pečenja

Nema paljenja pećnice za ovaj desert

Postoji li bolji desert od laganog i voćnog cheesecakea? Studentski.hr donosi recept za pripremu ove torte bez pečenja.

Cheesecake ili torta od sira lagana je i osvježavajuća slastica koja je u zadnjih par godina doslovno zaludila svijet i postala iznimno popularna. S dolaskom toplijih dana svi imamo želju zasladiti se nečim osvježavajućim pa vam u nastavku donosimo vrlo jednostavne upute za pripremu cheesecakea bez pečenja.

SASTOJCI

Kora:

- 250 grama petit keksa

- 100 grama maslaca

- 2-3 žlice mlijeka.

Krema:

- 500 grama sira

- 500 grama vrhnja za šlag

- 2-3 kapi limunovog soka

- šećer u prahu.

Preljev:

- paket smrznutog voća po izboru (u ovom slučaju korišteno je šumsko voće)

- preljev za torte (želatina).

Upute za pripremu:

Kora:

1. Usitnite, odnosno sameljite kekse.

2. Rastopite maslac i dodajte ga u kekse.

3. U tu smjesu dodajte mlijeko i sve zajedno izmiješajte.

4. Stavite koru u kalup (koru nakon toga možete staviti u hladnjak dok radite kremu).

Krema:

5. Sve sastojke za kremu izmiksajte dok se ne zgusnu, a zatim tu kompaktnu smjesu nanesite na koru.

Preljev:

6. Izblendirajte smrznuto voće i iscijedite ga kroz cjediljku.

7. Skuhajte preljev za torte (želatinu) i prelijte ga po izblendiranom voću, a nakon toga dobiveni preljev razmažite po torti.

Cheesecake obavezno ostavite neko vrijeme u hladnjaku kako bi se svi sastojci dovoljno povezali. Preljev možete staviti ili ne morate, ovisno o vašim željama i preferencijama.

Vaša reakcija na temu