Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Rodrigo Azevedo Frazão Rodrigokvera from Pixabay RECEPT Cheesecake od bijele čokolade

RECEPT Cheesecake od bijele čokolade

Gotov za 30 minuta

Cheesecake od bijele čokolade i malina po receptu slavne Mary Berry jednostavan je i brz za pripremu. Nećeš morati paliti pećnicu i bit će gotov za samo 30 minuta. 

Miss Gastro preporučuje da ga napraviš dan ranije, dobro ohladiš i dekoriraš neposredno prije serviranja. Umjesto malina možeš upotrijebiti i jagode ili kupine, ovisno o tome što ti se nađe pri ruci. Uz to, obavezno upotrijebi nezaslađeno slatko vrhnje kako torta ne bi bila preslatka. 

Sastojci:

150 g digestive keksa

75 g maslaca

250 g mascarpone sira

300 ml vrhnja za šlag

200 g bijele čokolade

1 žličica ekstrakta vanilije

400 g svježih ili zaleđenih malina

Postupak:

Namasti kalup promjera 20 cm maslacem, a zatim ga obloži s papirom za pečenje.

Kekse samelji u sjeckalici dok ne dobiješ teksturu pijeska. U međuvremenu otopi maslac u lončiću,

dodaj ga u kekse i dobro poveži. Sada tu smjesu stavi na dno kalupa i dobro je utisni sa žlicom. Stavi u frižider da očvrsne.

Otopi čokoladu na pari, ali pripazi da ne bude prevruća i da u posudu ne upadne nijedna kapljica vode. Stavi je sa strane.

U drugoj zdjeli umuti mascarpone s vanilijom i vrhnjem za šlag. Kada dobiješ lijepu ujednačenu smjesu, lagano u to umiješaj čokoladu. Pazi da ne miksaš previše, smjesa mora biti pjenasta i lagana.

Za umak od maline, pola količine malina smiksaj u blenderu, a zatim sitom ukloni sjemenke.

Pola smjese od mascarponea ulij u kalup na kekse, napravi par plitkih udubina sa žlicom i u to stavi malo umaka od maline. Ostavi malo za dekoraciju kasnije. 

U kalup ulij ostatak smjese od mascarponea i izravnaj površinu. Pokrij kalup prozirnom folijom i stavi u hladnjak na barem 6 sati, idealno preko noći.

Nakon što se torta ohladila, nožem pređi po rubu kalupa kako bi odvojila rubove torte. Makni kalup pa na vrh torte poslaži ostatak malina i prelij s ostatkom umaka od maline. U slast!

Vaša reakcija na temu