Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay / ilustracija RECEPT Cheesecake s borovnicama

RECEPT Cheesecake s borovnicama

Ne peče se

Tijekom velikih vrućina žudimo za hladnim i osvježavajućim desertima koje se ne peku i vrlo lako se pripremaju. Cheesecake s borovnicama je takva slastica. Najteži dio recepta je čekanje da se torta stisne.

Sastojci za podlogu:

- 180 grama čajnih keksića po želji

- 100 grama maslaca.

Sastojci za nadjev:

- 250 grama vrhnja za šlag

- 200 grama sirnog namaza

- 100 grama šećera u prahu

- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije

- 125 grama borovnica,

Priprema:

1. U blenderu ili sjeckalici smrvite čajne keksiće u prah.

2. Pomiješajte ih s rastopljenim maslacem dok ne dobijete smjesu nalik na mokar pijesak.

3. Dobro utisnite smjesu u kalup za torte. Stavite na hlađenje oko pola sata.

4. Mikserom istucite vrhnje u šlag.

5 U posebnoj zdjeli izmiksajte sirni namaz sa šećerom dok ne dobijete glatku smjesu.

6. Nježno umijesite šlag u sirni namaz te sve zajedno začinite s ekstraktom vanilije.

7. Prebacite smjesu na podlogu od smrvljenih keksa i u nju utisnite polovicu borovnica.

8. Stavite tortu od sira u hladnjak na barem četiri sata, ili preko noći. 

9. Kriške cheesecakea poslužite s preostalim svježim borovnicama, piše Zadovoljna

Vaša reakcija na temu