Tijekom velikih vrućina žudimo za hladnim i osvježavajućim desertima koje se ne peku i vrlo lako se pripremaju. Cheesecake s borovnicama je takva slastica. Najteži dio recepta je čekanje da se torta stisne.
Sastojci za podlogu:
- 180 grama čajnih keksića po želji
- 100 grama maslaca.
Sastojci za nadjev:
- 250 grama vrhnja za šlag
- 200 grama sirnog namaza
- 100 grama šećera u prahu
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- 125 grama borovnica,
Priprema:
1. U blenderu ili sjeckalici smrvite čajne keksiće u prah.
2. Pomiješajte ih s rastopljenim maslacem dok ne dobijete smjesu nalik na mokar pijesak.
3. Dobro utisnite smjesu u kalup za torte. Stavite na hlađenje oko pola sata.
4. Mikserom istucite vrhnje u šlag.
5 U posebnoj zdjeli izmiksajte sirni namaz sa šećerom dok ne dobijete glatku smjesu.
6. Nježno umijesite šlag u sirni namaz te sve zajedno začinite s ekstraktom vanilije.
7. Prebacite smjesu na podlogu od smrvljenih keksa i u nju utisnite polovicu borovnica.
8. Stavite tortu od sira u hladnjak na barem četiri sata, ili preko noći.
9. Kriške cheesecakea poslužite s preostalim svježim borovnicama, piše Zadovoljna.