Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com RECEPT Cheesecake s jagodama

RECEPT Cheesecake s jagodama

Ne peče se

Jagode i torta od sira savršen su par. 

Punkufer donosi recept za slasni cheesecake s jagodama koji se ne peče. Ako imate dobar blender, pripremiti ga možete u svega 15 minuta.

Sastojci za podlogu:

- 200 grama čajnih keksa

- 100 grama otopljenog maslaca

- 2 žlice šećera.

Sastojci za kremu:

- 450 grama sirnog namaza

- 200 grama svježih jagoda

- 200 grama vrhnja za šlag

- 150 grama šećera

- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije.

Priprema:

Usitnite čajne kekse u prah, pomiješajte sa šećerom i rastopljenim maslacem. Dobivenu smjesu utisnite u okrugli lim za pečenje. Stavite u hladnjak da se stisne na oko sat vremena.

Istucite vrhnje u šlag.

Napravite nadjev u dobrom blenderu ili sjeckalici povrća od tanko narezanih jagoda, sirnog namaza, šećera i ekstrakta vanilije.

Ručno umiješajte vrhnja za šlag u ostatak nadjeva i prelijte preko ohlađene podloge od keksa.

Stavite na hlađenje u hladnjak preko noći.

Poslužite uz svježe nasjeckane jagode. 

Vaša reakcija na temu