Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash RECEPT Čokoladna torta bez brašna

RECEPT Čokoladna torta bez brašna

Trebaju vam samo četiri sastojka

Ljubitelji čokolade obožavat će ovaj desert. Čokoladna torta bez brašna na rubovima je hrskava, a u sredini sočna i mekana... Nemoguće joj je odoljeti, piše Miss Gastro.

Sastojci

Maslac 6 žličica

Tamna čokolada 220 g

Jaje 6 kom

Šećer 100 g

Šećer u prahu

Šlag

Postupak

Rastopi maslac i čokoladu na pari (ili u mirkovalnoj) pa im dodaj umućene žumanjke.

Bjelanjke, zajedno sa šećerom, izmiksaj u čvrst snijeg.

Snijeg od bjelanjaka postepeno umiješaj u smjesu čokolade, maslaca i žumanjaka.

Prebaci u namašćeni kalup i peci u pećnici zagrijanoj na 140 stupnjeva 45-50 minuta.

Pospi šećerom u prahu i serviraj sa šlagom.

Vaša reakcija na temu