Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Čokoladni krašuljci

RECEPT Čokoladni krašuljci

Brzo se pripremaju

Recepttura donosi recept za izvrstan čokoladni keksić koji se pravi brzo i jednostavno. Domaći krašuljci zaista su izvrsni, a svi koji su ih probali slažu se da su okusom bolji i od kupovnih.

Sastojci

250 g margarina

200 g šećera

3 jaja

1 prašak za pecivo

550 g oštrog brašna

200 g nasjeckane čokolade za kuhanje

Upute

U širu posudu staviti margarin narezan na kockice zajedno sa šećerom i sve umijesiti da se šećer poveže s margarinom.

Zatim dodati cijela jaja i sve dobro promiješati s vilicom.

Brašno, prašak za pecivo i nasjeckanu čokoladu za kuhanje ubaciti u posudu i sve dobro ručno umijesiti u tijesto.

Žlicom uzimati dio tijesta i među dlanovima napraviti kuglicu.

Zatim kuglicu među dlanovima lagano spljoštiti da se dobije prepoznatljivi izgled Krašuljka.

Stavljati u protvan pokriven papirom za pečenje i paziti da između postoji razmak jer će narasti tijekom pečenja.

Krašuljci se peku u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 15 minuta.

Nakon pečenja izvaditi Krašuljke na rešetku i pustiti da se ohlade na sobnu temperaturu, jer dok su dosta krhki dok su još topli.

Vaša reakcija na temu