Recepttura donosi recept za izvrstan čokoladni keksić koji se pravi brzo i jednostavno. Domaći krašuljci zaista su izvrsni, a svi koji su ih probali slažu se da su okusom bolji i od kupovnih.
Sastojci
250 g margarina
200 g šećera
3 jaja
1 prašak za pecivo
550 g oštrog brašna
200 g nasjeckane čokolade za kuhanje
Upute
U širu posudu staviti margarin narezan na kockice zajedno sa šećerom i sve umijesiti da se šećer poveže s margarinom.
Zatim dodati cijela jaja i sve dobro promiješati s vilicom.
Brašno, prašak za pecivo i nasjeckanu čokoladu za kuhanje ubaciti u posudu i sve dobro ručno umijesiti u tijesto.
Žlicom uzimati dio tijesta i među dlanovima napraviti kuglicu.
Zatim kuglicu među dlanovima lagano spljoštiti da se dobije prepoznatljivi izgled Krašuljka.
Stavljati u protvan pokriven papirom za pečenje i paziti da između postoji razmak jer će narasti tijekom pečenja.
Krašuljci se peku u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 15 minuta.
Nakon pečenja izvaditi Krašuljke na rešetku i pustiti da se ohlade na sobnu temperaturu, jer dok su dosta krhki dok su još topli.