Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Čokoladni puding od riže

RECEPT Čokoladni puding od riže

Kremasti užitak

Da se čokolada i riža vole – nikada nije bila tajna. Čokoladni puding od riže jednostavan je desert, gotov za samo pola sata, u kojem možete uživati dok je još vruć ili kad se ohladi. A imate li te sreće da napravite dovoljno, na oba načina. Puding će ostati dobar i do tri dana nakon kuhanja, naravno, u hladnjaku.

Za čokoladni puding od riže treba vam tek nekoliko svakodnevnih sastojaka. Odaberite arborio rižu čija će se kremasta tekstura sjajno stopiti s čokoladom, a ne zaboravite dodati ni malo soli – ona će ovaj puding učiniti još čokoladnijim, piše punkufer.

Čokoladni puding od riže - sastojci:

425 g arborio riže

40 g kakaa u prahu

500 ml vode

30 g maslaca

350 ml vrhnja za kuhanje

70 g šećera

115 g čokolade za kuhanje, grubo nasjeckane

1/2 čajne žličice soli

1 čajna žličica ekstrakta vanilije

tučeno vrhnje, za posluživanje

Čokoladni puding od riže - priprema:

U neprianjajućoj tavi pomiješajte rižu, vodu, vrhnje za kuhanje, kakao u prahu, maslac i šećer.

Poklopite i kuhajte na laganoj vatri dok ne zavrije.

Kada zavrije, otklopite i, povremeno miješajući, kuhajte 20 do 25 minuta, dok riža ne omekša.

Kada je riža kuhana, maknite tavu s vatre i umiješajte čokoladu, sol i ekstrakt vanilije.

Izlijte puding u zdjelice i poslužite topao ili hladan, po želji s tučenim vrhnjem.

Vaša reakcija na temu