Da se čokolada i riža vole – nikada nije bila tajna. Čokoladni puding od riže jednostavan je desert, gotov za samo pola sata, u kojem možete uživati dok je još vruć ili kad se ohladi. A imate li te sreće da napravite dovoljno, na oba načina. Puding će ostati dobar i do tri dana nakon kuhanja, naravno, u hladnjaku.
Za čokoladni puding od riže treba vam tek nekoliko svakodnevnih sastojaka. Odaberite arborio rižu čija će se kremasta tekstura sjajno stopiti s čokoladom, a ne zaboravite dodati ni malo soli – ona će ovaj puding učiniti još čokoladnijim, piše punkufer.
Čokoladni puding od riže - sastojci:
425 g arborio riže
40 g kakaa u prahu
500 ml vode
30 g maslaca
350 ml vrhnja za kuhanje
70 g šećera
115 g čokolade za kuhanje, grubo nasjeckane
1/2 čajne žličice soli
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
tučeno vrhnje, za posluživanje
Čokoladni puding od riže - priprema:
U neprianjajućoj tavi pomiješajte rižu, vodu, vrhnje za kuhanje, kakao u prahu, maslac i šećer.
Poklopite i kuhajte na laganoj vatri dok ne zavrije.
Kada zavrije, otklopite i, povremeno miješajući, kuhajte 20 do 25 minuta, dok riža ne omekša.
Kada je riža kuhana, maknite tavu s vatre i umiješajte čokoladu, sol i ekstrakt vanilije.
Izlijte puding u zdjelice i poslužite topao ili hladan, po želji s tučenim vrhnjem.