Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flockine from Pixabay RECEPT Crnac bez jaja

RECEPT Crnac bez jaja

Jednostavno, a fino

Ovo je najbolji recept za slastičarske početke, može ga napraviti svatko i ukoliko ste u potrazi za kolačem koji će vam sigurno uspjeti, za koji vam ne trebaju kulinarske vještine i koji je gotov za čas posla, ovo je pravi kolač za vas, piše Domaćica.

Sastojci:

* šalica je ona od 2.5-3 dcl

500 ml tekućeg jogurta

1 šalica ulja

2 šalice griza ili glatkog brašna

2 šalice šećera

4 žlice kakaa u prahu

2 žličice sode

po želji: 1 izmiksana banana ili dvije šake voća po izboru

Sastojci za glazuru

10 žlica mlijeka

1 vanilin šećer

100 g tamne čokolade

1 velika žlica kakaa

50 maslaca

Priprema:

Sve sastojke za biskvit pomiješajte u jednoj posudi. Ukoliko ćete raditi s grizom ostavite smjesu da odstoji 20-ak minuta, ukoliko ćete raditi s brašnom ne morate ju ostavljati da odstoji.

Pećnicu upalite na 180 C i ostavite da se grije.

Manji kalup, dimenzija otprilike 20*35 cm namastite i pospite grizom. Smjesu izlijte u kalup, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 45 minuta. Zavisno od pećnice, u nekoj će možda biti gotov i prije.

Pripremite glazuru tako da sve sastojke otopite na pari ili u mikrovalnoj.

Vrući kolač prelijte pripremljenom glazurom, ohladite i poslužite.

Vaša reakcija na temu