Ovo je najbolji recept za slastičarske početke, može ga napraviti svatko i ukoliko ste u potrazi za kolačem koji će vam sigurno uspjeti, za koji vam ne trebaju kulinarske vještine i koji je gotov za čas posla, ovo je pravi kolač za vas, piše Domaćica.
Sastojci:
* šalica je ona od 2.5-3 dcl
500 ml tekućeg jogurta
1 šalica ulja
2 šalice griza ili glatkog brašna
2 šalice šećera
4 žlice kakaa u prahu
2 žličice sode
po želji: 1 izmiksana banana ili dvije šake voća po izboru
Sastojci za glazuru
10 žlica mlijeka
1 vanilin šećer
100 g tamne čokolade
1 velika žlica kakaa
50 maslaca
Priprema:
Sve sastojke za biskvit pomiješajte u jednoj posudi. Ukoliko ćete raditi s grizom ostavite smjesu da odstoji 20-ak minuta, ukoliko ćete raditi s brašnom ne morate ju ostavljati da odstoji.
Pećnicu upalite na 180 C i ostavite da se grije.
Manji kalup, dimenzija otprilike 20*35 cm namastite i pospite grizom. Smjesu izlijte u kalup, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 45 minuta. Zavisno od pećnice, u nekoj će možda biti gotov i prije.
Pripremite glazuru tako da sve sastojke otopite na pari ili u mikrovalnoj.
Vrući kolač prelijte pripremljenom glazurom, ohladite i poslužite.