Dolazak nove godine označava početak sezone voća i povrća, a za početak dolazi sezona naranči iz Seville. Sezona ovih naranči traje od kraja prosinca do sredine veljače - ukupno šest tjedana.
Seviljske naranče često su najtraženije kada je u pitanju marmelada - namaz koji volimo jesti za doručak - zbog svog jedinstvenog gorko-slatkog okusa. Okus je negdje između klasične naranče i limuna.
Budući da je sezona naranče u Sevilli kratkotrajna, ponekad je teško doći do ovog voća. U tom slučaju bit će dobre i bilo koje druge koje su vam dostupne.
U nastavku je recept za marmeladu od naranči koje donose Lucy Carr-Ellison i Jemima Jones iz Wild by Tart.
Sastojci:
- 500 g (seviljske) naranče
- 2000 g vode
- 65 ml soka od limuna
- 1400 g šećera.
Priprema:
Naranče prepolovite, iscijedite sok i ostavite sa strane. Uklonite sjemenke i velike jezgrene komadiće, stavite u pamučnu tkaninu i ostavite sa strane. Koru naranče narežite na tanke trakice. Sve navedeno sjedinite zajedno s vodom da omekša i ostavite da se namače na sobnoj temperaturi četiri sata ili preko noći.
Sve zakuhajte i kuhajte 15 do 45 minuta dok ne omekša. Izvadite tkaninu, dodajte sok od naranče i limuna i šećer. Promiješajte. Vratite na vatru i kuhajte još 35 do 40 minuta, piše Metro, prenosi 24 sata .