Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot RECEPT Evo kako ćete skuhati jotu

RECEPT Evo kako ćete skuhati jotu

Omiljeno jelo mnogih Dalmatinaca u hladnim zimskim danima

Jota. Jelo je to koje mnoge vraća u djetinjstvo, ali i podsjeća na zimu. Upravo ove niske temperature mogu biti povodom da je pripremite prema receptu kojeg donosi Glas Istre.

Glavni su sastojci jote grah, kiseli kupus, krumpir, panceta, sušena rebra.

Sastojci:

1 malo veća kapula

2 zrna češnjaka

suho meso

žlica svinjske masti

žlica glatkog brašna

čajna žličica crvene paprike

1 lovorov list

2 krumpira

1,5 l goveđeg temeljca 

Priprema:

Kupus kuhati u vodi (toliko da prekrije) oko pola sata. Posebno skuhati fažol. na svinjskoj masti prodinstati nasjeckanu kapulu, dodati nasjeckani češnjak i žlicu glatkog brašna. Zaliti goveđim temeljcem i dodati procijeđeni kupus, suho meso, i začine. Kuhati 45 minuta pa dodati krumpir narezan na kockice i gotovo kuhan fažol. Sve zajedno kuhati još 15-ak minuta.

Vaša reakcija na temu