Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Fine kiflice za koje vam treba samo 20 minuta

RECEPT Fine kiflice za koje vam treba samo 20 minuta

Tijesto se ne treba dignuti

Ove kiflice sa šunkom i sirom brzo su gotove jer ne zahtijevaju da se tijesto diže, već je potrebno umijesiti, oblikovati i napuniti kiflice. Umjesto suhog kvasca koristi se prašak za pecivo, no u okusu i mekoći nema nikakve razlike, piše Index.

Sastojci

Tijesto

300 g glatkog brašna

12 g praška za pecivo

1 žličica soli

60 ml mlijeka

60 ml ulja

140 g jogurta

1 bjelanjak

Nadjev

100 g naribanog sira

100 g šunke

Premazivanje

1 žumanjak

Sjemenke po izboru

Priprema

U većoj posudi sjedinite brašno, prašak za pecivo i sol. Dodajte jogurt, mlijeko, ulje i bjelanjak – miješajte dok se sastojci ne povežu.

Ručno umijesite tijesto, stavite ga na pobrašnjenu podlogu, pobrašnite s gornje strane i razvaljajte u krug. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

Tijesto razdijelite na 16 jednakih dijelova.

Na svaki komad tijesta, na širi dio, stavite malo sira i šunke i zarolajte u kiflicu koju ćete staviti na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Ponovite postupak s preostalim tijestom i sastojcima.

Istucite žumanjak i njime premažite kiflice. Pospite sjemenkama po izboru i ubacite u zagrijanu pećnicu.

Pecite 20-ak minuta dok kiflice ne porumene.

Vaša reakcija na temu