Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Francuska salata sa sastojkom koji je podijelio javnost

RECEPT Francuska salata sa sastojkom koji je podijelio javnost

Priprema je jednostavna

Francuska salata nezaobilazan je dio blagdanskog jelovnika. Postoje brojni recepti za njenu pripremu, a obuhvaća uglavnom iste osnovne namirnice. Međutim u pojedinim varijantama u jelo se stavlja i - jabuka.

Redovito se vode rasprave je li jabuci mjesto u francuskoj salati - javnost je sasvim podijeljena. No neosporno je da ona doprinosi hrskavosti i kiselosti. Donosimo, stoga, jednostavan recept u koji je ipak svrstana. 

Sastojci:

- 450 g zamrznute mješavine graška i mrkve

- 300 g krumpira

- 200 g kiselih krastavaca

- 2 jaja

- 360 g majoneze

- četvrtina kisele jabuke

- 2 žlice kiselog vrhnja

- 1 žličica senfa

- sol i papar. 

Priprema:

U kipuću, posoljenu vodu ubacite vrećicu zamrznute mješavine povrća (graška i mrkve). Kuhajte 10-15 minuta. 

Istovremeno u drugoj posudi u hladnu, posoljenu vodu stavite kuhati neoguljeni krumpir. 

Skuhajte i jaja te ih nasjeckajte na sitne kockice.

Ocijedite grašak i mrkvu, krumpir ogulite i narežite na sitne komade kad se ohladi. Potom na sitne kockice narežite jabuku. 

U drugoj posudi pomiješajte majonezu, vrhnje, senf, sol i papar. 

Dodajte kisele krastavce i sve zajedno izmiješajte.

Vaša reakcija na temu