Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Gurmanske kiflice

RECEPT Gurmanske kiflice

Mogu se puniti s različitim nadjevima

Kad trebate spremiti nešto na brzinu da nahranite uvijek gladne ukućane i goste, gurmanske kiflice su odličan izbor. Mogu se puniti s različitim nadjevima, a najčešće se jedu sa šunkom, sirom i kiselim krastavcima, piše Recepttura.

Sastojci

Tijesto:

150 g svježeg sira

60 ml mlijeka (4 jušne žlice)

1 jaje

40 ml ulja (4 jušne žlice)

250 g brašna

1 vrećica praška za pecivo

Nadjev:

150 g šunke

100 g sira ementalera

100 g kiselih krastavaca

Premaz:

malo mlijeka

Upute

U posudi za miksanje pomiješati svježi sir, jaje i ulje.

U tu smjesu dodati polovicu količine brašna i prašak za pecivo.

Dobro sve izmiksati.

Dodati i drugu polovicu brašna i umijesiti glatko tijesto.

Na podlogu posutu brašnom staviti tijesto i razvaljati ga na veličinu 36x36cm.

Narezati šunku na kockice.

Narezati sir na kockice.

Narezati kisele krastavce.

Na svaki pravokutnik staviti dio šunke, zatim sira i na kraju kiseli krastavac.

Zarolati svaku kiflicu u oblik valjka i savinuti rubove, te prebaciti u protvan za pečenje na koji je stavljen papir za pečenje.

Premazati kiflice mlijekom i peći 20 minuta u zagrijanoj pećnici.

Poslužiti ih uz jogurt, mlijeko ili kiselo mlijeko dok su još tople.

Vaša reakcija na temu