Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Vicki Hamilton from Pixabay RECEPT Hladna tjestenina s jajima, feta sirom i slanutkom

RECEPT Hladna tjestenina s jajima, feta sirom i slanutkom

Za vruće dane

Što danas kuhati dok su vani paklene vrućine. Što uopće jesti ljeti, koje namirnice izabrati, posebna su tema. Donosimo recept za jednostavnu hladnu tjesteninu s jajima, slanutkom i feta sirom. U ovom slučaju upotrijebljene su šurlice, ali prikladna je bilo koja tjestenina koja vam je pri ruci, piše Glas Istre.

Sastojci:

250 g tjestenine

150 g feta sira

100 g konzerviranog slanutka

2 tvrdo kuhana jajeta

sol, papar

maslinovo ulje

ocat

Priprema:

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju u puno uzavrele i posoljene vode. Rupičastom žlicom izvadite paštu u posudu, dodajte žlicu maslinova ulja, promiješajte i pustite da se ohladi. Jaja skuhajte i ohladite.

Ohlađenu tjesteninu stavite u veću zdjelu, dodajte slanutak i promiješajte. Izrežite tvrdo kuhana jaja na željeno komadiće. Dodajte feta sir natrgan na manje komade i začine, pa sve sjedinite laganim miješanjem. Odmah poslužite. U originalnom receptu ima i jedan malo neobičan dodataka, narezan je i kivi koji daje slatkoću kiselom jelu, takozvan gušt - agrodolce. Tko voli nek izvoli. 

Vaša reakcija na temu