Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Hrskava pohana piletina

RECEPT Hrskava pohana piletina

Ukusan ručak

Misterija i panika je zahvatila Ameriku kada je popularni fast food lanac Popeyes ukinuo njihove sendviče s piletinom. Miss Gastro donosi recept za isti sendvič, a možda još i bolji. 

Sastojci

500 g pilećeg filea ili 500 g otkoštenih pilećih zabataka

Obična slatkasta peciva

Kiseli krastavci. 

Ulje za prženje i maslac za peciva. 

Za marinadu:

250 ml buttermilka (stepka)

sol, papar, češnjak u prahu, crvena dimljena paprika, kajenski papar, sušeni origano

malo Sriracha umaka ili neki ljutkasti umak

Sastojci za paniranje:

2 šalice brašna

1 šalica gustin

sol, papar, crvena dimljena paprika

1 žličica sode bikarbone

2–3 cijela jaja

5-6 žlica buttermilka

Sastojci za umak:

majoneza ljuti umak tipa Sriracha ili Tabasco

malo dimljene crvene paprike i malo češnjaka u prahu 

Priprema:

Piletinu je potrebno marinirati barem sat vremena, a možete i preko noći. Mariniraj prsa ili zabatke u stepki, začinima i ljutom umaku po izboru. 

Pripremi sve za paniranje tako da u brašno dodaš gustin, sodu bikarbonu i začine. Jaja posoli i u njih dodaj buttermilk. Trik je u tome da desetak žlica te smjese jaja i buttermilka dodaš u suhe sastojke, one s brašnom, i izmiješaš kako bi se napravile “grudice”. 

Meso izvadi iz marinade, umoči u brašno,  u jaja s buttermilkom pa opet u brašno. Dobro ga obloži sa svih strana.

Unutrašnju stranu peciva premaži s malo maslaca i prepeci na suhoj tavi. Krastavce nasjeckaj na ploške, a za umak pomiješaj majonezu s ljutim umakom i začinima. Za nešto lakšu verziju zamijeni dio majoneze s vrhnjem. 

U duboku posudu stavi ulje i zagrij ga na 180 stupnjeva. Stavljaj maksimalno po dva komada mesa i pohaj svega dvije minute sa svake strane, možda malo duže, ovisno o debljini mesa. Izvadi meso na kuhinjski papir i provjeri termometrom temperaturu. Trebala bi biti oko 70 stupnjeva kako bi meso unutra bilo pečeno i sočno, a izvana ekstra hrskavo.

Složi sendvič tako da pecivo namažeš umakom, na to stavi krastavce i na kraju meso. Gornji dio peciva također namaži umakom pa ga položi na hrskavu piletinu. Dobar tek!

Vaša reakcija na temu